Liitolentäjien onnettomuustutkinta etenee

0

Poliisi on edistynyt Paimiossa sunnuntaina tapahtuneen varjoliitimien törmäyksen tutkinnassa. Tapahtumien kulku on pääosin selvillä.
Vuonna 1963 syntynyt miespuolinen varjoliitäjä oli noussut ilmaan läheltä tapahtumapaikkaa keräten korkeutta jyrkähköä kaartoliikettä tehden. Kaksi muuta varjoliitäjää oli samaan aikaan kaarrellut tapahtumapaikan yläpuolella. He olivat lähteneet liitoon jo aikaisemmin ja odottivat kolmannen liitäjän liittymistä heidän seuraansa. Samaan korkeuteen päästyään olivat ylöspäin nousseen ja toisen yläpuolella lentäneen liitimet joutuneet yllättäen törmäyskurssille ja osuneet toisiinsa. Liitimet tarttuivat toisiinsa kiinni, jolloin niiden varjot olivat menettäneet kantavuutensa ja alkaneet pudota pystyakselinsa ympäri pyörien. Toinen putoavista varjoliitäjistä oli onnistunut laukaisemaan varustukseen kuuluvan pelastusvarjon, joka hidasti putoamista.

Vakavammin loukkaantunut, ylöspäin nousua tehnyt liitäjä on vielä sairaalahoidossa ja lievemmin loukkaantunut, vuonna 1971 syntynyt mieshenkilö kotiutui jo maanantaina. Sairaalahoidossa oleva liitäjä oli liitäjistä kokeneempi.
Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, koska on todennäköistä, että Ilmailulain ja sen nojalla annettujen säädösten velvoitteita ei olla Paimion tapauksessa tahallisuuden tai huolimattomuuden johdosta noudatettu. Poliisi jatkaa tutkintaa törmäyksen syyn selvittämiseksi.