Merikotkan pesiä Turussa

1

WWF Suomen merikotkatyöryhmän inventoijat löysivät tänä kesänä yhteensä 421 merikotkan poikasta. Se on hieman enemmän kuin viime vuonna mutta vähemmän kuin ennätysvuonna 2014. Vahvimman pesimäkannan alueilla Ahvenanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Merenkurkussa merikotkakanta näyttää vakiintuneen. Pesimäkauden erikoisuutena olivat myös uudet pesät Turun ja Helsingin alueella.  Pesät sijaitsevat kaupunkien merialueiden saarissa. Turun pesä on melko suojaisassa paikassa, vaikka pesältä on näkymät läheiselle asuinalueelle. Seudulla on hyviä merenlahtia merikotkan saalistusalueeksi. WWF Suomen merikotkatyöryhmä kaipaa yleisöltä kotkan pesintään liittyviä havaintoja. Saalista jaloissaan kantava merikotka on hyvä vihje poikasista. Merikotkatyöryhmä on toiminut vuodesta 1973 alkaen, jolloin poikasia kuoriutui koko maassa vain viisi.

1 KOMMENTTI

  1. Harmi vaan kun vihreet menneet pystyttään tuulivoimaloita.
    Niihin kuolee monta kaunista merikotkaa.

    Jutta L.

Kommenttien lisääminen on estetty.