Odottavin mielin kohti tuttua koulua

0

kouluainen1– Ei jännitä, toteaa 7-vuotias tiistaina ekaluokan aloittava paimiolainen Aleksi Suomi kysyttäessä tunnelmia alkavaan peruskouluun.
Jännitystä lieventää jo se, että Aleksi on tutustunut aloittamaansa Jokelan kouluun jo moneen otteeseen. Hän on nimittäin käynyt esikoulun Jokelan päiväkodissa.
– Eskarit kävivät tutustumassa kouluun useasti ja olivat mukana 1-, ja 2-luokkalaisten oppitunneilla. Ruokailukin heillä oli vieressä olevan lukion tiloissa. On hyvä, että he ovat näin ollen valmiina, eikä tarvitse jännittää, pysyykö tarjotin kädessä tai miten voi-automaattia käytetään. Myös opettajat ja henkilökunta ovat tuttuja,  Aleksin äiti Christine Alt-Suomi kertoo.
– Osaan jo vähän lukea, Aleksi Suomi kertoo taidoistaan.
Hän on harjoitellut eskaritehtäviä ja osaa näin ollen hahmottaa jo joitain yksittäisiä sanoja. Myös yksinkertaiset plus- ja miinuslaskut sujuvat. Mahdollisiin läksyihin Aleksilla on odottava tunnelma.
– Odotan kaikkein eniten läksyjä. Jos niitä tulee, niin teen ne heti kotiin päästyäni, hän suunnittelee.
Aleksin äiti uskoo, että poika tulee pitämään kouluaineissa erityisesti liikunnasta, sillä hän on vapaa-ajallaan aktiivinen.
– Harrastan jalkapalloa Hakan 09-syntyneissä, Aleksi kertoo.
Tämän lisäksi hän käy kerran viikossa Turun seudun tanssioppilaitoksella breakdancessa. Todennäköisesti harrastuksia tuleekin koulun ohessa olemaan kolmena iltana viikossa, jonka lisäksi mukaan lasketaan mahdolliset pelireissut. Aleksi on mietiskellyt myös sopivan aktiivista puuhaa tuleville välitunneille.
– Ajattelin, että voisin potkia vaikka kaverin kanssa jalkapalloa, hän pohtii.
Opintohallinto-ohjelma Wilma on Suomen perheelle jo entuudesta tuttu.
– Sitä käytettiin Jokelan eskarissa. Aleksin eskariryhmä oli nimellä 0-luokka, Christine Alt-Suomi kertoo.
Kaiken kaikkiaan uusi syksy tuntuu alkavan melko helposti, kun koulu ja sen käytännöt ovat tuttuja. Melkein ainoana asiana Aleksin äitiä jännittää koulumatkojen sujuminen.
– Onhan se jännittävää, meneekö kaikki hyvin. Olen kuitenkin nuoremman lapsemme kanssa äitiyslomalla kotona, joten pääsen saattamaan Aleksia kouluun ja tulemaan kotimatkalla vastaan.
– Matka on melkein kolme kilometriä, Aleksi tietää.
Koulumatkan kulkemista onkin harjoiteltu jo etukäteen. Koulun taholta on myös annettu suositus kulkea kouluun aluksi kävellen ja vasta myöhemmin pyörällä.

Lue lisää 16.8.2016 lehdestä