Paimion henkilöstö 34% vähemmän sairauslomilla kuin Kunta10-kunnat

0
Työterveys on keskeinen tekijä, joka pitää henkilöstön työkyvystä huolta. Paimion kaupungin työntekijöiden työterveyspalvelut siirtyivät viime vuonna Mehiläiseen. Myös työterveyshoitajat Liisa Peipponen ja Heli Väisälä siirtyivät terveyskeskuksesta Mehiläisen työntekijöiksi.
Työterveys on keskeinen tekijä, joka pitää henkilöstön työkyvystä huolta. Paimion kaupungin työntekijöiden työterveyspalvelut siirtyivät viime vuonna Mehiläiseen. Myös työterveyshoitajat Liisa Peipponen ja Heli Väisälä siirtyivät terveyskeskuksesta Mehiläisen työntekijöiksi.

Paimion kaupungin työntekijät ovat vähemmän sairaana pois töistä kuin monen muun kunnan henkilöstö. Paimiossa työntekijä oli viime vuonna sairauslomalla keskimäärin 12,5 päivää vuodessa, kun Kunta10-tutkimuksessa mukana olleissa kunnissa sairauslomia on keskimäärin 16,7 päivää henkilötyövuotta kohti.

Paimiossa työntekijä oli siis 34% vähemmän sairauslomilla kuin tutkimuksen kuntien työntekijät.

Tutkimuksessa on mukana 11 suurta suomalaista kuntaa.

Sairauslomien määrä on laskenut Paimiossa vuosi vuodelta, ja vielä vuonna 2012 päiviä kertyi 16,9.

Kaikkia poissaolopäiviä oli vähemmän kuin vuotta aiemmin, mutta niiden aiheuttamat kustannukset kasvoivat. Lue lisää 23.8.2016 lehdestä