Piikkiön Hyttitehtaan tuotanto kasvaa, paneelilinja siirtyy Liettuaan

0

Piikkiön hyttitehdas valmistautuu tuotannon voimakkaaseen kasvuun. Hyttitehtaan tuotanto lähes kaksinkertaistuu vuoteen 2018 mennessä, ja aikaisemmin julkaistujen investointien avulla tuotantoa uudistetaan voimakkaasti. Jotta uudistuksille saadaan Piikkiön toimitiloihin tilaa, aikaisemman paneelilinjan tuotanto siirretään uuteen paneelitehtaaseen Liettuan Vilnaan. Tehdas palvelee jatkossa sekä Meyer Turun omistamaa Piikkio Worksia että Saksassa sijaitsevan Meyer Werftin hyttitehdasta.

Piikkio Works keskittyy jatkossa laivojen hyttien moderniin kokoonpanotyöhön. Piikkiön paneelilinjan työntekijät siirtyvät hyttien kokoonpanoon, joten linjaston siirtämisellä Liettuaan ei ole työllisyysvaikutuksia Piikkiössä.
– Muutosten tuloksena on entistä tehokkaampi hyttien tuotanto Piikkiössä, mikä taas osaltaan varmistaa työpaikkojen pysyvyyden, Piikkio Worksin toimitusjohtaja Ari Kumpulainen sanoo.
Meyer Turku ilmoitti viime huhtikuussa investoivansa  17 miljoonaa euroa Piikkio Worksin hyttitehtaan modernisointiin. Investointi sisältää uuden kokoonpanotehtaan, jossa on täysin automatisoitu kokoonpanolinja. Piikkiö Worksin toimistotilat on jo siirretty Piikkiön keskustaan valmiisiin tiloihin.

Lue lisää 16.8.2016 lehdestä