Puutarhakohteet esillä ja kaunein piha etsinnässä

0

Elokuiseen kukkaloistoon ja satokauden parhaaseen alkuun pääsee tutustumaan sunnuntaina kello 12 -18. Silloin vietetään valtakunnallista Puutarhapäivää, joka avaa lähes 500 eri puutarhan portit. Peimarin alueella on ihasteltavana neljä mielenkiintoista puutarhakohdetta.

Lisäksi Paimion Saaren alueen ja eteläisen Paimion kaunein piha julkistetaan 28. elokuuta. Paimion kaunein piha -kilpailun tuomaristo vieraili torstaina alueen pihoissa metsästäen suosikkiaan. Reitti kulki Huson kautta Maljamäkeen ja aina Kurjen alueelta Sauvontien kautta Saaren alueelle.  Tuomariston jäsenet luonnehtivat itseään vähemmän aktiivisiksi puutarhureiksi ja muistuttivat, että suutarin lapsilla ei ole kenkiä.
– Monesti kotipuutarhureilla on paljon enemmän tietoa kuin työksi sitä tekevillä, Paimion kaupungin viheraluemestari Kaisa Salonen muistuttaa.

Jo ensimmäisen pihan näkeminen vakuutti tuomaristoa.

– Tunnelma on häkeltynyt. Kasvien paljous ja suuri työmäärä tekivät vaikutuksen, sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan edustaja Toni Salminen kertoo.
– Ja tämä herätti ajattelemaan, että paljonko tällaisia pihoja vielä onkaan Paimiossa. Ihmiset eivät vain kehtaa ilmoittaa itseään kilpailuihin. Onneksi rohkeita löytyy, kaupunginhallituksen edustaja Satu Nurmi jatkaa.

Sarjan voittaja palkitaan pihalaatalla sekä Paimion kaunein piha -kilpailun kunniakirjalla. Sijoille 2. ja 3. sijoittuville pihoille myönnetään Paimion kaunein piha -kilpailun kunniakirjat.

Paimion kauneinta pihaa etsinyt tuomaristo tutustui mm. tähän pihaan Husossa Mustavuorentiellä.
Paimion kauneinta pihaa etsinyt tuomaristo tutustui mm. tähän pihaan Husossa Mustavuorentiellä.

Lue lisää 5.8.2016 lehdestä