Kaikkien aikojen tuhkimotarina

0

peimariKolmonen 17.9. MaPS – Peimari Utd 1–3 (0–1)
Erotuomari Joni Hyytiä viheltää viimeistä kertaa lauantai-iltapäivänä pilliinsä ja samalla sekunnilla Peimari Unitedin kapteeni Samuli Vihervirta nostaa kätensä ilmaan voittohuudon säestämänä. Muutamaa sekuntia myöhemmin ensimmäiset musta-asuiset Peimari-kannattajat ovat vallanneet Taponkedon nurmikentän Maskussa ja voitonjuhlat ovat valmiina alkamaan.
Se, mitä tapahtui 90 minuutin aikana ennen tuota hetkeä, piirtyy peimarilaisen jalkapallotarinan historiaan ikuisiksi ajoiksi.
Lievänä ennakkosuosikkina kuuden ottelun voittoputkensa myötä kotiotteluunsa lähtenyt Maskun Palloseura aloitti Kolmosen ratkaisuottelun hyvin ja loi ensimmäisen kymmenen minuutin aikana painetta Peimarin kenttäpuoliskolle. Hiljalleen paimiolais-sauvolainen vierasjoukkue otti kuitenkin Taponkedon valtavan nurmikentän haltuunsa ja sai luotua nopeilla vastahyökkäyksillä tilanteita myös kotijoukkueen maalille.
Puolen tunnin kohdalla yksi näistä nopeista vastahyökkäyksistä tuotti tulosta, kun Peimarin nopea portugalilaiskärki Leo Soares irtosi Maskun kokeneelta puolustukselta ja puski pallon maaliin ohi vastaan tulleen Maskun maalivahti Henri Forsströmin.
Toisella puoliajalla pelin kuva jatkui samanlaisena: Masku piti palloa, mutta Peimari iski pelivälineen saadessaan aina nopeasti vastaan.
70 minuutilla Peimarin kärsivällisyys palkittiin, kun Nico Salmiosalo tuikkasi Peimarin iltapäivän toisen maalin. Ja lopullinen sinetti nousujuhlille saatiin vain kahta minuuttia myöhemmin, kun Soares viimeisteli illan toisensa haparoineen Försstromin selän taakse.
– Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla tuntui siltä, että halusimme voittoa selvästi kotijoukkuetta enemmän. Toinen puolisko oli hankalampi, mutta kun saimme pari maalia tehtyä, taisi MaPSiltakin loppua vähän usko, tuumi Peimarin Samuli Vihervirta.
– Tiesimme, miten Masku pelaa ja mitkä pelaajat heillä ovat käytettävissä. Pystyimme valmistautumaan otteluun hyvin ja toteutimme ainoastaan tarkkaan mietittyä suunnitelmaa. Joukkueemme voitontahto oli tänään mahtavalla tasolla, valmentaja Diogo Nobre jatkoi.
”Nyt täytyy nauttia tästä hetki”
Vihervirta on yksi niistä pelaajista, jotka ovat juhlineet Peimarin kanssa nousua nyt jo neljänä syksynä peräkkäin. Se on saavutus, johon ei ole tiettävästi Suomessa pystynyt yksikään toinen joukkue miesjalkapalloilussa aiemmin.
– Kyllä sen huomasi joukkueesta, että tällä kertaa nousussa oli jotain poikkeuksellista. Lähdimme sarjaan altavastaajina ja näytimme kaikille epäilijöillemme. Keskityimme aina vain seuraavaan otteluun ja luotimme, että sitä kautta saisimme hyvän tuloksen aikaan, Vihervirta kertoi.
Peimari Unitedin puheenjohtaja Olli Dahl myöntää, että nousuvauhti on ollut jopa yllättävän kova.
– Onhan se ollut uskomatonta, eikä sitä tahdo vieläkään oikein ymmärtää. Nyt täytyy nauttia tästä saavutuksesta hetki ja miettiä vasta sen jälkeen tulevaa.
Lauantaisen voiton myötä Peimari siirtyy ensi kaudeksi Turun piiristä Palloliiton alaisiin valtakunnallisiin sarjoihin. Kakkosessa ei ole aiemmin pelannut yksikään Peimarin alueen joukkue, joten Unitedilla on edessään iso hyppäys tuntemattomaan.
– Totta puhuakseni en ole vielä ehtinyt perehtyä Kakkoseen sarjana vielä oikein ollenkaan. Pelataan ensi viikonlopun peli vielä alta pois, jonka jälkeen kokoonnumme joukkueen ja seuran kanssa porukalla pohtimaan tulevaisuutta, Dahl sanoo.
Peimarin viimeinen ottelu KaaPoa vastaan alkaa Kaarinan keskuskentän nurmella lauantaina kello 17.00

Lue lisää 20.9.2016 lehdestä