Viisinkertainen maailmanmestari Olav Lundanes Paimion Rastiin

0

paimion-rasti

Paimion Rasti saa riveihinsä ison nimen, kun suunnistuksen viisinkertainen maailmanmestari Olav Lundanes edustaa ensi kaudella paimiolaisseuraa. Norjalainen Lundanes on allekirjoittanut Rastin kanssa sopimuksen kahdeksi vuodeksi, joista jälkimmäinen on optiovuosi.

Myös Lundanesin avovaimo Ida Marie Næss Bjørgul edustaa tulevalla kaudella Paimion Rastia.

Lundanes kertoo odottavansa paljon ajastaan Suomessa. Aika oli kypsä uudelle ympäristölle ja haasteille, ja Paimion Rasti sekä Turun Seudun Urheiluakatemian valmennustoiminta mahdollistavat laadukkaan panostuksen sekä henkilökohtaisella tasolla että viesteissä.

– Aloimme miettiä uutta kotipaikkaa Norjan ulkopuolella, ja kävimme läpi useita vaihtoehtoja ympäri Eurooppaa. Turku oli alusta alkaen vahva vaihtoehto ja vaikutti parhaalta kokonaispaketilta. Samalla Paimion Rasti valikoitui seuraksi tavoitteellisen tekemisen ja myös tuttujen ihmisten kautta, kertoo Lundanes Paimion Rastin tiedotteessa.

– Tulevaisuuden kirkkaimpana tavoitteena siintää MM-kotikilpailut Norjan Sarpsborgissa vuonna 2019. Siltäkin kannalta tuntuu hyvältä hakea vauhtia ja motivaatiota hieman etäämmältä. Tärkeitä välietappeja matkalla Sarpsborgiin ovat seuraavat MM-kisat Baltiassa – ensi vuonna Virossa ja sitä seuraavana Latviassa – mutta myös suurviestien kärkisijojen tavoittelu on arvoasteikollani korkealla, Lundanes jatkaa.

Lundanes nappasi MM-kisoissa Ruotsin Strömstadissa kultaa pitkältä matkalta ja viestistä sekä hopeaa keskimatkalta. Aiemmilta vuosilta löytyy kaksi maailmanmestaruutta pitkältä matkalta (2010, 2012) sekä yksi keskimatkalta (2014). Kaikkiaan Lundanes on saavuttanut 12 MM-mitalia.

Ansioluettelosta löytyy lisäksi kaksi Euroopan-mestaruutta ja kahdeksan maailmancupin osakilpailuvoittoa sekä neljä kultaa nuorten MM-tasolta. Lundanes on ankkuroinut Halden SK:n kahdesti Jukolan viestin ja kerran Tiomila-viestin voittoon.

Lundanes, 28, muutti Turkuun viime viikolla. Hän on kotoisin Keski-Norjan rannikolta Ålesundista, ja on asunut viimeiset kahdeksan vuotta Haldenissa edustaen samalla paikallista huippuseuraa Halden SK:ta.

Myös Bjørgul on esiintynyt useita kertoja Norjan paidassa arvokilpailuissa. Paras saavutus MM-tasolla on seitsemäs sija sprintissä tältä vuodelta. Lisäksi hän on yltänyt hopealle nuorten MM-kilpailuissa sekä juhlinut kertaalleen voittoa Venlojen viestissä. 27-vuotias Bjørgul on syntyperäinen haldenilainen ja suunnistanut koko uransa Halden SK:n väreissä.

 

Kuva: Paimion Rasti.