Livian opiskelijat tuovat Match Shown jälleen Paimioon

0

matchAmmattiopisto Livian maatalousalan perustutkinnon opiskelijat eläintenhoidon osaamisalalta järjestävät Paimiossa lauantaina koirien Match Shown.
– Tapahtuman järjestäminen liittyy yritystalouden jaksoon, jolla järjestetään aina jokin tapahtuma. Match Show on muodostunut perinteeksi jo neljän vuoden ajan. Se on leikkimielinen koiranäyttely, josta ei tule virallista arvostelua, eikä arvonimiä, pieneläinhoitajaksi opiskeleva Erika Mäki kertoo.
Kello 11 alkavassa tapahtumassa on neljä eri kilpailuluokkaa. Isot ja pienet koirat, pennut sekä lapsi ja koira -luokka, jossa alle 12-vuotias lapsi menee kehään koiran kanssa. Monet tuovatkin lemmikkinsä näyttelyyn kokeilumielessä ensimmäistä kertaa.
– Pentusarja on hallitseva, koska siinä pääsee harjoittelemaan koiran kanssa oikeaa näyttelyä varten. Tämä on hyvä paikka treenata käyttäytymistä ja kilpailussa mukana olemista, Disa Lilja kertoo.
Kilpailuun osallistuakseen koiralla tulee olla tarvittavat neljä rokotusta ja pennun pitää olla vähintään viisi kuukautta vanha.
– Kun oma kehä alkaa, kaksi koiraa menee kerrallaan numerojärjestyksessä arvosteluun. Koirille jaetaan sinisiä ja punaisia nauhoja, joista punainen on parempi ja sininen toisella sijalla. Kun kaikki koirat yhdestä luokasta on arvosteltu, arvostellaan vielä siniset ja punaiset uudelleen. Niistä valitaan vielä kolme parasta, jotka jatkavat lopussa Best in show -kehään. Sieltä valitaan vielä näyttelyn kaunein koira, Erika Mäki selvittää.

Lue lisää 4.10.2016 lehdestä