Paimion kesäteatteri järjestää talvikaudelle ohjelmaa

0

webPaimion kesäteatteri on panostanut talvikauteensa kahdella esityksellä. Nuorisoteatteri tuo Paimio-saliin kolmen esityksen verran Kreisi joulu -nimistä konserttiesitystä. Kino-LSS:ssä eli entisessä Vistan Kinossa saa ensi-iltansa uudenvuoden aattona esitys, joka on tänä vuonna Kiviä taskussa.

Joululaulut uuteen uskoon
Paimion nuorisoteatteri muovaa koko kansalle tutut joululaulut tyylillä, joka on kaukana perinteisestä.
– Luvassa on 14 kappaletta, jotka on irrotettu omasta kontekstistaan, ja joululauluja on sekoitettu yhteen. Monissa joululauluissa on sama kaava, ja niitä onkin helppo yhdistellä, konsertin ohjannut ja työryhmän ideoiden pohjalta käsikirjoittanut Merita Seppälä kertoo.
Kappaleiden ohessa lavalla nähdään paljon sketsejä ja replikointia. Seppälä suosittelee esitystä lähes kaikille, muttei ehkä aivan perheen pienimmille.
– Jos kaipaat hiljentymistä tai rauhaa, tai olet huumorintajuton, älä tule katsomaan esitystä. Jos sinulla on tylsä elämä, niin tule katsomaan, ja saat aiheita Kunnallislehden Naseviin, Merita Seppälä vitsailee.
Kreisissä joulussa on mukana 20 henkeä, joista kolme on aikuisia. Nuoriso-osasto on 13-vuotiaasta ylöspäin. Tunnin mittainen esitys väliajan kera saa ensi-iltansa 7. joulukuuta Paimio-salissa.
Kahden näyttelijän monta roolia
Vuoden pimeintä aikaa valaiseva talviteatteri tuo Kino-LSS:n lavalle Pauliina Saloniuksen ohjaaman Kiviä taskussa -näytelmän. Markus Niemen ja Ville Kotamäen näyttelemä esitys lupailee humoristista, viidentoista eri roolin esitystä, josta löytyy myös syvempiäkin tasoja. Tarina kertoo kahdesta surkimuksesta, jotka pestautuvat pienessä irlantilaiskylässä amerikkalaisen elokuvan avustajiksi ja päätyvät tekemään lopulta jotain odotustensa ulkopuolelta.
– Olen nähnyt näytelmän itse kymmenen vuotta sitten. En muistanut siitä muuta kuin sen, etten muista, koska olisin viimeksi nauranut niin paljon kuin sitä katsoessa, Pauliina Salonius perustelee valintaansa.
Hän kuvailee näytelmän olevan myös melkoinen haaste.
– Harjoituksissa ei voi olla käsikirjoitus kädessä, kun seuraavan sanan puolikkaassa näyttelijä voikin olla jo eri henkilö. Joku kohtaus voi olla täydessä baarissa tai liikkuvassa linja-autossa. Ei riitä, että on kontaktissa toisen näyttelijän kanssa, kun pitää muistaa näytellä kymmenet ja sadat kuvitellut ihmiset ympärillä. Katsojan pitää myös nähdä ne.