Päisterpään kalastuskunta elää jälleen

0

Sauvon Päisterpäässä on herätelty henkiin siellä aikanaan vaikuttanutta kalastuskuntaa. Kyseessä on 422,56 hehtaarin alue merellä, jonne on nyt istutettu noin 7500 kalanpoikasta. Merestä löytyy siikaa, kuhaa ja meritaimenta. Entinen kalastuskunta on ollut vailla toimintaa jo arviolta lähes kymmenen vuotta.
– Se on ollut ilman toimintaa, kun vanhat jäsenet ja ammattikalastajat ovat kuolleet tai muuten jo vanhoja. Kalastuskunnan tilille on tullut rahaa esimerkiksi valtion tukina. Suuren osan rahoista olemme nyt käyttäneet uusiin istutuksiin, kalastuskunnan jäsen Juha Itälä kertoo.
Hänen mukaansa toiminta on vähitellen alkanut tuottaa tulosta.
– Kävin juuri rannassa verkoilla ja sieltä tuli pari siikaa. Toki kalojen kasvaminen kestää. Siika kasvaa melkein kaksi vuotta. Istutimme veteen myös 22 senttiä pitkiä meritaimenia, joilla kestää myös toista vuotta kasvaa. Ensi viikolla istutamme 1500 siianpoikasta lisää, Itälä kertoo.
Kalastuskortteja vesistölle voi hankkia todennäköisesti jo ensi keväällä.