Poliisi: ei tehtäväilmoituksia klovneista Paimiossa

0

poliisikuva1Pelottavat klovnit ovat puhuttaneet ihmisiä Paimiossa. Poliisin mukaan pelottelijoiden tekijäporukka profiloituu nuorisoon.
–  Aikaisempien ilmoitusten perusteella kyseessä on tuntunut olevan lähinnä pikkulapsia pelottelevia teinejä, mutta joissakin ilmoituksissa on mainittu pelleporukan liikkuneen autollakin, joten on joukossa ollut vanhempiakin, ylikonstaapeli Teemu Äikäs Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoo ilmiöstä.
Äikäksen mukaan Paimiosta ei poliisille tulleiden tehtäväilmoitustenperusteella ole ollut pellehavaintoja ainakaan perjantai-iltapäivään mennessä. Hänen mukaansa se ei kuitenkaan sulje pois sitä, etteikö havaintoja olisi ollut. Niistä ei vain ole ilmoitettu poliisille.
Ilmoitus pelottelijasta tulee tehdä silloin, jos pelottelu on uhkaavaa ja siinä on käytetty tehosteena jotain kättä pidempää.
–   Kaikista pellehavainnoista ei kuitenkaan kannata poliisille soittaa. Maalaisjärki on hyvä pitää mukana silloin, kun arviota soiton tarpeellisuudesta tehdään, Äikäs muistuttaa.
Hän myös kokee, ettei suurin vastuu pellejen taltuttamiseen ole välttämättä poliisilla.
–  Katsoisin, että koko pellebuumi olisi enemmän kotien kuin poliisin asia hoitaa kuntoon. Vanhempien olisikin syytä hieman seurata jälkikasvunsa tekemisiä ja menemisiä. Jospa nämä teinit saisi ajattelemaan hieman aikuismaisesti, joita he mielellään korostavat olevansa, niin ehkäpä tajuaisivat tilanteen naurettavuuden – yläasteikäiset pelottelevat naamarit kasvoilla ekaluokkalaisia. Siitä on aikuisuus kaukana.

Lue lisää 25.10.2016 lehdestä