Puistoshakki Paimioon

0

dscn3542Paimion kaupungintalon pihaan on ilmestynyt suuren mittakaavan kivinen shakkipelilauta.
– Ulkoharrastusmahdollisuutta toivottiin. Tulevaisuudessa Paimiossa voi pelata puistoshakkia. Paikka toimii myös oleskelualueena, kaupungin viheraluemestari Kaisa Salonen kertoo.
Pelikenttä on sijoitettu aivan kirjaston tuntumassa olevan patsaan viereen ja se avataan ensi keväänä. Kentän ympärille tullaan lisäksi keväällä tekemään kukkaistutuksia ja talven aikana tarkoitus on valmistaa istumapaikat.
–  Penkit tehdään Apilan toimesta. Ne tulevat olemaan lukolliset ja niiden sisällä säilytetään shakkinappuloita. Nappulat ovat noin 60 senttiä korkeat ja käsin siirrettävät. Ne ovat jykevät ja niiden sisälle laitetaan hiekkaa tai vettä, jotta ne pysyvät pystyssä tuulessa, Salonen kertoo.
Jos tulevaisuudessa mielii pelaamaan, tulee kenttää käyttävän hakea itselleen avain, saadakseen lukollisten penkkien sisällä olevat nappulat käyttöönsä. Avaimen sijoituspaikkaa on jo pohdittu.
– Avaimen voi todennäköisesti hakea kirjastosta ja kesäloman aikana ehkä sähkömuseolta. Asiasta sovitaan vielä ensi keväänä tarkemmin, Kaisa Salonen kertoo.

Lue lisää 14.10.2016 lehdestä