Kaarina vastustaa jätehuollon perusmaksua

0

Kaarina ei ole tyytyväinen Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n yritykseen yhtenäistää kirjavia käytäntöjään. Kaarinan kaupunginhallitus lähetti yhtiölle lausunnon, jossa se vastustaa perusmaksun käyttöönottoa.
Perusmaksulla on entisen Rouskiksen alueella katettu maksuttomia palveluita, esimerkiksi hyöty- ja vaarallisten jätteiden lajittelua ja jäteneuvontaa. Sen sijaan entisten Turun Seudun Jätehuollon alueella nämä palvelut on kustannettu polttokelpoisen jätteen käsittelymaksuilla.
Kaarinan mukaan perusmaksu ei motivoi lajittelemaan jätteitä, sillä sama summa on maksettava, kierrätti asukas roskansa tai ei.  Perusmaksu on taksaluonnoksen mukaan 15–24 euroa, ja se maksetaan kerran vuodessa. Tähän mennessä Paimio ja Sauvo ovat olleet perusmaksun kannalla.