Lauantaina Paimiossa eka yrittäjien Perhepäivä

0

Mimmi Varjonen, 4-vuotias nuori nainen Paimiosta, haluaa isona kampaajaksi.
– Eniten minä tykkään Elsa-leteistä, hän paljastaa Kunnallislehden toimittajalle.
Äiti Kati Varjonen tarkentaa, että kyse on Frozen-elokuvan päähenkilön, Elsan kampaustyylistä. Toimittaja arvelee ääneen, että kyseinen letti taitaa olla ranskanletti.
– Itse asiassa se on hollantilainen letti, kommentoi kampaaja Satu Kalkela, Hiushuone Bobin yrittäjä.
Mimmi saa kokeilla kampaajantaitojaan Salla Axelinin hiuksiin. Hänelle annetaan harja käteen, mutta silloin tulee ujous. Kalkela saa valmistaa Elsa-letin yksin.

Mimmin kampaamokokeilu on esimakua ensi lauantain Perhepäivästä, jossa lapset saavat kokeilla eri ammatteja Vistan koululla järjestettävässä tapahtumassa. Mukana on noin 30 eri toimijaa, joista suurin osa on paikallisia yrittäjiä. Lisäksi koululta löytyy yhdistyksiä sekä kaupungin ja seurakunnan työntekijöitä.
Paimion Yrittäjät ry:n järjestämä Perhepäivä on ilmaistapahtuma, ja veteraaniyhdistyksen valmistamaa soppaakin saa syödä vapaasti.
Perhepäivällä juhlistetaan yrittäjäyhdistyksen 70 toimintavuotta. Lapsille tarjotaan hauskaa tekemistä, joka samalla toimii yrityskasvatuksena.
Idean kehitteli Axelin, joka on toiminut myös tapahtuman pääkoordinaattorina.
– Kertaakaan ei ole tarvinnut puhua ihmisiä ympäri, vaan minuun on otettu spontaanisti yhteyttä ja toivottu, että hekin saisivat tulla tekemään lapsille ohjelmaa.
Tapahtuma järjestetään talkoovoimin. Lisäksi Lounais-Suomen Osuuspankki ja Liedon Säästöpankki ovat osallistuneet merkittävällä summalla rahoitukseen.

Perhepäivä Vistan koulun pihalla ja salissa 1 lauantaina 12.11. kello 11–15. Toimintapisteet auki kello 11–14, Kengurumeninki esiintyy kello 14–15.

Hiuskorujen laittaminen oli Mimmi Varjosesta kampaajantyössä hauskinta. Satu Kalkela opasti häntä. Kammattavana oli Salla Axelin.
Hiuskorujen laittaminen oli Mimmi Varjosesta kampaajantyössä hauskinta. Satu Kalkela opasti häntä. Kammattavana oli Salla Axelin.

Lue lisää 11.11.2016 lehdestä