Neulo sinivalkoiset sukat vauvalle

0

Sukkapuikot viuhuvat tällä hetkellä ympäri Suomea sinivalkoisten pikkuruisten villasukkien parissa. Oululainen kolmen lapsen äiti Tanja Kanniala laittoi käsityöihmisten Facebook-ryhmässä viime toukokuussa alulle kampanjan, jonka tarkoituksena on lahjoittaa kunnianosoituksena 100-vuotiaalle Suomelle sinivalkoiset villasukat jokaiselle ensi vuonna syntyvälle vauvalle. Sukkia tarvitaan lähes 56 000 paria.
Esimerkiksi Tyksissä arvioidaan syntyvän ensi vuonna 4 202 vauvaa. Kuukausittainen sukkaparitarve on noin 350 sinivalkoista paria. Nyt tilanne onkin se, että seutukunnalta kaivataan kovasti neulojia, jotta kaikki alkuvuonna syntyvät vauvat saisivat sukkansa.
Kannialan mukaan keräys on avoin kaikille ja rajoituksia sukan mallin suhteen ei ole. Sukkien värityksen tulee olla sinivalkoinen ja koko sopiva vastasyntyneelle.
Valmiisiin sukkiin tulee liittää mukaan tieto, josta ilmenee käytetty lanka, sekä pesuohje. Sukat voi viedä lähimpään keräyspisteeseen tai postittaa jollekin keräysvastaavalle. Keräyspisteet ja -vastaavat löytyvät kampanjan Facebook-sivuilta. Turussa sukkia voi toimittaa Humalistonkadun Lankamaailmaan.
Koska sukat tulevat pienille vauvoille ne tulisi neuloa terveenä sekä ilman hajusteita. Sairaalat pyytävät eläintaloudessa neulovia laittamaan valmiit sukat pienessä pussissa pakastimeen pariksi päiväksi, sekä kirjoittamaan pussin päälle sanan eläintalous.

Sukka saa olla oman mielen mukaan kuvioitu, mutta juhlavuoden merkeissä sinivalkoinen.
Sukka saa olla oman mielen mukaan kuvioitu, mutta juhlavuoden merkeissä sinivalkoinen.