Paimiolainen Werner Sillanpää kilpailee ammattitaidon EM-kisoissa

0

Werner Sillanpää opiskeli ahkerasti Salon seudun ammattiopistossa 2011-2014, mutta osasi tarvittaessa ottaa myös rennosti. Kuva: Salon seudun ammattiopisto.

Paimiolainen Werner Sillanpää edustaa Suomea nuorten ammattitaidon EM-kilpailussa sähköasennuksessa. Sillanpää on kokenut kilpailija useista Taitaja-kisoista. Hän on valmistunut sähköasentajaksi Salon seudun ammattiopistosta vuonna 2014.

Suomen joukkueessa on 30 alansa osaajaa, jotka kilpailevat marras-joulukuun vaihteessa Ruotsin Göteborgissa.

Tällä hetkellä Sillanpää työskentelee Sauvon sähkötarvikkeessa ja lisäksi hänellä on LSS-Light & Sound Sillanpää -niminen oma yritys. Hän pyörittää myös Vistan Kinon elokuvatoimintaa.

EuroSkills on joka toinen vuosi järjestettävä ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailu. Kilpailussa ammattiin opiskelevat ja jo valmistuneet nuoret mittelevät oman alansa paremmuudesta yli 50 lajissa. Kilpailussa korostuvat tiimilajit ja uudet ammatit.

Viidettä kertaa järjestettävään EuroSkilsiin osallistuu 500 nuorta 28:sta Euroopan maasta. Suomeen ei ole aikaisemmin tullut mitalia sähköasennuksesta.

Salon seudun ammattiopisto tukee Sillanpään kisaosallistumista. Hänen valmentajanaan toimii ammattiopiston lehtori Markku Leppänen ja valmennusta organisoivana eksperttinä on Juha Liiten Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymästä Lieksasta.