Paimion lukio käynnisti kansainvälisen hankkeen

0

Paimion lukio on käynnistellyt kuluneella viikolla kaksivuotista Erasmus+ hanketta, jonka tarkoituksena on toimia yhteistyössä ranskalaisen ja puolalaisen koulun kanssa lisäten oppilaiden kansainvälisyyttä, yhteistyötä, sekä tutkia jatko-opintomahdollisuuksia ulkomailla.
Lukion käytävillä liikuskeli keskiviikkona ranskalaisia ja puolalaisia opettajia sekä koulujen edustajia, kun hankkeessa mukana olijat esittäytyivät toisilleen. Paimion lukion oppilaista mukaan oli valikoitunut kymmenen opiskelijan ryhmä ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoita. Moni osasi puhua jo hieman ranskaa ja yksi oppilas jopa puolaa. Oppilaat kertoivat suurimpien motiiviensa pitkäaikaiseen projektiin mukaan lähtemiseen olleen halu vierailla uudessa maassa ja tutustua uusiin kansainvälisiin ystäviin.
– Oppilaat valittiin mukaan hakemusten perusteella. Toimintaan pitää myös sitoutua kahdeksi vuodeksi, lukion opinto-ohjaaja Hanna-Kaisa Hietajärvi kertoo.
Kaksivuotisen projektin aikana Paimion lukion ja puolalaiskoulun ryhmä vierailevat ensin Ranskassa ensi vuoden huhtikuussa. Nuoret asuvat ranskalaisnuorten perheissä ja tutustuvat elämään koulussa ja normaaliarjessa. Seuraavan kerran matkustetaan puolen vuoden kuluttua lokakuussa Puolaan, jolloin suomalaiset ja ranskalaiset majoittuvat puolalaisnuorten koteihin. Hanke huipentuu huhtikuussa 2018, kun ulkomaalaiset vieraat saapuvat Paimioon.
Puolen vuoden välein tehtävien vierailujen välissä tapahtuu lisäksi paljon muutakin. Nuorten tehtävänä on tehdä tiedonhankintaa juuri jatko-opintoihin liittyen, sekä päivittää tietoja internettiin kaikkien koulujen käyttöön saataville. Puolalaisia ja ranskalaisia opettajia kiinnosti erityisesti, kuinka helppo kouluihin Suomessa on päästä, sekä kuinka paljon oppilaita otetaan vuosittain sisään jatko-opintoihin. Projektin lopuksi suunnitteilla on saada aikaan varsinainen julkaisu hankkeen tuloksista.

Paimion lukion oppilaat kertoivat odotuksistaan tulevaa hanketta kohtaan.

Lue lisää 25.11.2016 lehdestä