Tarkistapa antenniverkon tilanne

0

VARSINAIS-SUOMI Antennitelevisioverkon taajuusmuutokset käynnistyvät Turun päälähetysasemalla tällä viikolla. Muutosten yhteydessä kaikissa antenniverkon tv-lähetyksissä esiintyy katkoksia 15.–17.11. klo 9.–16. Taajuusmuutokset koskevat Digitan operoimaa UHF-taajuusalueen antennitelevisioverkkoa.
Taajuusmuutosten vuoksi antennijärjestelmän päävahvistimeen on viritettävä uudet lähetystaajuudet niissä taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta. Taajuudet muuttuvat Turun päälähetysasemalla kaikissa kanavanipuissa. Muutosten jälkeen osaa televisiolähetyksistä lähetetään rinnakkain sekä uusilla että vanhoilla taajuuksilla 9.1.2017 saakka, eli taloyhtiöillä on siihen asti aikaa päivittää tilanne.
Antenniurakoitsijan tehtyä viritystyöt on taloyhtiön asukkaiden tehtävä televisioiden tai digiboksien  uusi kanavahaku. Useimmat tv-vastaanottimet tekevät kanavahaun automaattisesti.
Omakotitaloissa ja niissä pientaloissa, joissa ei ole yhteisantennijärjestelmää, ei yleensä tarvita muutostöitä.