Työttömyys vähentynyt, alkaako nousu kohta?

0

Työttömien määrä on vähentynyt vuoden takaisesta Turun, Salon ja Loimaan seuduilla sekä Vakka-Suomessa. Varsinais-Suomen maakunnassa työttömien määrä on vähentynyt 3,2 prosenttia. Koko maassa vähenemistahti on ollut hieman hitaampi: 2,6 prosenttia. Peimarin kuntien kohdalla positiivista käännettä ei ole toistaiseksi tapahtunut. Sekä Paimiossa, Kaarinassa että Sauvossa työttömien määrä oli lokakuun lopun laskennassa selvästi suurempi kuin vuotta aikaisemmin.
Paimio ja Sauvo olivat tällä vuosituhannella pitkään likimain alhaisimman työttömyyden paikkakuntia Varsinais-Suomessa. Viime vuosina tilanne on selkeästi muuttunut. Sauvon työttömyys on tällä hetkellä maakunnan kymmenenneksi alhaisin. Paimio on työllisyyden suhteen sijalla 11 ja Kaarina vasta sijalla 16.
Työvoiman kysyntä on kuitenkin vilkastunut Varsinais-Suomen maakunnassa kuluvan vuoden aikana. Esimerkiksi Paimiossa on nyt huomattavasti enemmän avoimia työpaikkoja kuin vuosi sitten.
Lähivuosina Peimarin kuntien työllisyyttä tulevat todennäköisesti kohentamaan muun muassa Meyerin laivatilaukset.
Varsinais-Suomen liiton mukaan Varsinais-Suomen tuotannon näkymät ovat tällä hetkellä huimat ja tarve lisätyövoimasta merkittävä. Liitosta todetaan, että Meyerin Turun telakka ja meriklusteri tarvitsevat seuraavan viiden vuoden aikana noin 7 000 henkilöä lisää töihin. Uudenkaupungin Valmet Automotiven autotehtaan lisätarve vuoden 2017 loppuun mennessä on 1 100 henkilöä.