Paimio myönsi rakennusluvat Huson-Pöylän tuulivoimaloille

2

Paimion ympäristölautakunta myönsi rakennusluvat kiistellyn Huson-Pöylän tuulivoimapuiston Paimion puoleisille voimaloille.

Sari Murto (kok.) ehdotti lupien hylkäämistä, mutta ehdotus kaatui äänin 6–2. Murto jätti lautakunnan päätöksestä myös eriävän mielipiteen.

Lautakunnan päätös on lopullinen Paimion kanta. Lue lisää 20.12.2016 lehdestä

2 KOMMENTIT

  1. Rakennuslupapäätös ei täyttänyt rakennuslupaehtoja, sillä päätös oli vastoin ympäristöministeriön ja valtioneuvoston tuulivoimarakentamisen ohjeita ja asetuksia. Mutta näillä ohjeistuksilla ja asetuksilla ei katsottu olevan merkitystä päätöstä tehdessä. Jos asiaperustein olisi menty, lupia ei olisi voitu myöntää. Suuri osa kaavassa vaadituista rakennuslupaan vaadittavavista ehdoista jäi täyttymättä. Kaikki kaavan edellyttämät turvallisuusasiat jäi vaatimatta. Puolustusvoimien lausunto oli vanhentunut, vaikka lupaehdoissa sitä olisi pitänyt päivittää. Valtioneuvoston ja ympäristöministeriön ohjeita ja asetuksia ei noudatettu.

  2. Tuulivoimarakentaminen aiheuttaa runsaasti melu- ja valosaastetta. Matalataajuinen melupäästö vie ihmisiltä terveyden. Tuulivoimarakentaminen tulee veronmaksajille kohtuuttoman kalliiksi, lisää CO2-päästöjä ja pilaa sähköverkon toimintavarmuuden. Tuulivoimarakentamiselle ei ole järkeviä perusteita.

Kommenttien lisääminen on estetty.