Perkkiön tila kinkkukiireiden keskellä

0

Paimiolaisella Perkkiön tilalla on alkanut vuoden hektisin vaihe. Kinkkutilausten toimittaminen käynnistyi viime viikon keskiviikkona ympäri Suomen.
– Tekemistä riittää. Jakelujen alettua olen joka päivä jossain kuljettamassa kinkkuja jouluun saakka, tilan isäntä Tony Kajander kertoo.
Kauimmillaan kinkut matkaavat Paimiosta aina Jyväskylään, Iisalmeen ja Vaasaan saakka.
– Tilauksia menee eniten pääkaupunkiseudulle ja Espooseen. Myös Paimion seutu ja Tampere ovat tärkeät kohteet, Kajander jatkaa.
Joululevolle Kajanderit pyrkivät pääsemään pari päivää ennen aattoa.
– Muutaman vuotta sitten viimeinen kinkunhakija saapui aatonaaton iltana kello 23.30, Tony Kajander muistelee myhäillen.
Suosikkikinkkuja jonotetaan
Perkkiön tila toimittaa kinkkuja, joiden painoluokka liikkuu kolmesta viiteentoista kiloon. Possuista tehdään perinteistä kinkkua, luutonta juhlakinkkua sekä juhlakinkkua potkalla.
– 12–13 kilon kinkkuja on tänä vuonna paljon. Sen kokoinen mahtuu vielä normaaliin uuniin, Tony Kajander selvittää.
Perinteisiä kinkkuja saadaan yhdestä siasta kaksi, kun taas pikkurullia tulee useampia.
– Tästä syystä ei aina tiedetä aivan tarkkaa määrää, paljonko kinkkuja vuosittain saadaan, Kajander kertoo.
Perkkiön tilan kinkut ovatkin haluttua tavaraa.
– Ihmiset ovat jonottaneet kinkkuja marraskuun alusta saakka. Viimeiset kolme vuotta olen sanonut, etten jaa jonotusnumeroita. Se, joka ehtii kysyä, saa vapautuneen kinkun, Kajander selvittää.

Lue lisää 23.12.2016 lehdestä