Sauvolaisten sähkölaskut pienenemässä kolmasosan verran

2
Mikäli Pertti Peura (oik.) lämpenee aurinkoenergialle, säästöä hänen sähkölaskussaan syntyisi vuodessa runsaat 600 euroa. Mikko Laihinen Sauvon Sähköstä (vas.) sekä Perttu Laaksonen (keskellä) ovat mukana aurinkoenergia-projektissa.
Mikäli Pertti Peura (oik.) lämpenee aurinkoenergialle, säästöä hänen sähkölaskussaan syntyisi vuodessa runsaat 600 euroa. Mikko Laihinen Sauvon Sähköstä (vas.) sekä Perttu Laaksonen (keskellä) ovat mukana aurinkoenergia-projektissa.

Pertti Peuran omakotitalo Sauvossa Kallenmäessä kuluttaa sähköä noin 20 000 kWh vuodessa. Millaista säästöä syntyisi, jos talon katolle asentaisi aurinkoenergiapaneelit?

Sauvon Sähkön toimitusjohtaja Mikko Laihinen kertoo, että laskelmien mukaan hyvä hyötysuhde Suomessa saavutetaan, jos kolmasosa sähköstä tuotetaan auringolla. Hän laskee, että Peurojen kannattaisi hankkia 20–26 paneelia.
– Niiden avulla sähkölasku pienenisi runsaat 600 euroa vuodessa, hän toteaa.
Peurat harkitsevat aurinkoenergiapaneelien hankkimista, kuten moni muukin tällä hetkellä Sauvossa. Lisää harkitsijoita toivotaan: paneelit hankitaan osana Yhdessä enemmän -hankkeen projektia, ja mitä useampi tulee mukaan, sitä halvemmaksi paneelit tulevat.
Kiinnostuneet voivat täyttää internetissä ennakkokyselyn. Annettujen tietojen perusteella Laihinen pystyy laskemaan investoinnin alustavan hinnan sekä sen, paljonko hyötyä on odotettavissa. Lisäksi aurinkosähköpaneeleita harkitsevien toivotaan käyvän Sauvon Sähkössä tämän viikon torstaina kello 14–19 tai perjantaina kello 10–14 tarkempaa arviota varten. Lue lisää 6.12.2016 lehdestä

2 KOMMENTIT

 1. No tottakai sähköyhtiö sanoo noin.

  Itselläni jos olisi omakotitalo,niin laittaisin ilman muuta vesikeskuslämmityksen puukattilalla ja lisäksi aurinkopaneelit katolle lämmittämään sitä varaajaa ja käyttövettä.

  Siis en tietenkään laittaisi sähköä tuottavia paneeleita vaan ainoastaan joko itse tehdyt tai ostetut tyhjiöputkiin perustuvan tekniikan.
  Puut tekisin itse metsäyhtiöltä ostettuna puuna tai pakon edessä ostaisin joltain pientilalta.

  Sähkörosvoille en maksaisi kuin muutaman kympin kuukaudessa.

  Tämä on muuten ihan toteutettu ja olemassa/käytössä oleva systeemi.mutta entisen avovaimon talosssa.

 2. Noilla paneeleilla voidaan tuottaa ehkä 600€ edestä sähköä, mutta se ei auta sähkölaskuun kun se tuotetaan kesäaikaan jolloin sähköä kuluu vähiten. Sijoituksen takaisinmaksuaika venyy yli 25 vuoden mikä alkaa olla paneelien maksimi käyttöikä.

Kommenttien lisääminen on estetty.