Kela pyytelee ruuhkaa anteeksi

0

Poikkeuksellinen ruuhka Kelan toimistoissa ja puhelinpalvelussa johtuu toimeentulotukea hakevien asiakkaiden siirtymisestä kunnista Kelan asiakkaiksi.
Tilanne on otettu Kelassa vakavasti. Ruuhka on aiheuttanut asiakkaille kohtuutonta haittaa, ja sen hoitamiseksi tehdään kaikki se, mitä pystytään.
Toimistossa asiointi ei nopeuta asian käsittelyä
Jos toimistossa asioiminen ei ole välttämätöntä juuri tällä hetkellä, asiointi kannattaa siirtää myöhempään ajankohtaan. Asian käsittelyyn saaminen ei nopeudu, vaikka asioisi toimistossa. Myös puhelinpalveluun soittamista kannattaa välttää, jos asia ei ole kiireellinen.

Sujuvinta asiointi on verkossa. Jos se ei onnistu, Kelaan voi varata puhelinajan (www.kela.fi/ajanvaraus). Puhelinajat on tarkoitettu tilanteisiin, joissa hakemuksen täyttäminen muulla tavoin ei onnistu.
Hakemuksen käsittelytilanteen voi tarkistaa verkkoasiointipalvelun kautta