Kriivarin koulussa vietettiin sanomalehtiviikkoa

0

 

Paimion Kriivarin koulun kolmannen luokan oppilaat Saara Ristimäki, Milla Meltola, Sara Reponen, Kerttu Knaapinen, Maksim Heinonen ja Ilari Hallfors tutkivat Kunnallislehtiä osana sanomalehtiviikkoa ja kertoivat ajatuksiaan uutisista.

Kunnallislehden toimittaja vieraili koululla  ja kertoi oppilaille työstään ja lehden toimituksen arjesta. Moni Kriivarin oppilaista kertoi Kunnallislehden olevan tuttu näky kotona keittiön pöydällä. Paimiolaisissa aiheissa kiinnostavimmiksi paljastuivat paikallisurheilu ja jännittävät tapahtumat. Tämän hetken uutiskeskiössä lasten mukaan oli Yhdysvaltojen tuore presidentti Donald Trump, josta moni oli kuullut puhetta kotona. Eräs oppilaista tiesi, että Trump on sulkenut maan portit ulkomaalaisilta. Vaikka useimmiten uutiset ovat mukavia, mainitsivat lapset pelottaviksi uutisaiheiksi Trumpin ohessa pellet ja tulipalot.
Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Lue lisää 3.2.2017 lehdestä