Nuorisopaneeli kokoontui Paimiossa kymmenen vuoden tauon jälkeen

0
Paimion nuorisoneuvosto vaihtui vuodenvaihteessa. Nuorisopaneeliin osallistui sekä uusia että vanhoja nuorisoneuvoston edustajia. Tilaisuuden juonsi väistyvä puheenjohtaja Bilgehan Alboga (kuvassa keskellä).

Paimiolainen nuoriso pääsi ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen tenttaamaan päättäjiä ja virkamiehiä nuoria koskevista asioista. Paimion uusi sivistysjohtaja Jyrki Lumiainen, henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen, erityisnuorisotyöntekijä Mia Lemberg sekä valtuutettu ja sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Toni Salminen (kok.) vastasivat viime torstaina kysymyksiin, joita esittivät Paimion nuorisoneuvosto sekä Vistan yläkoulun oppilaskunnan hallitus. Yleisönä oli yläkoulun yhteiskuntaopin kurssilaisia.

Nuoret kyselivät kirjaston suppeista aukioloajoista, vähäisistä kesätyöpaikkamääristä, huonoista koripallo- ja salibandymahdollisuuksista, koulun pihan uudistamisesta, Lidlin tulemisen aikataulusta sekä siitä, miksi alakoululaiset pääsevät nuorisotalo Tillintuvalle vain kerran viikossa. Suurin osa heidän saamistaan vastauksista oli pahoittelevia: kaupungilla ei ole resursseja esimerkiksi henkilöstölisäyksiin ja rakennuksiin, joita nuorten toiveiden täyttäminen edellyttäisi. Lidlin aikataulustakin tietää vain Lidl itse.

Lue lisää 31.1.2017 Kunnallislehdestä