Huuhka Oy:n liikevaihto nelinkertaistui neljässä vuodessa

0
Kasvava työmäärä vaatii uusia koneita. Metalliasennus Huuhka Oy investoi useita satoja tuhansia euroja laserleikkauskoneeseen. Sen toiminnasta vastaa Jaakko Tahvonen, jota Pertti Huuhka kutsuu kellosepäksi: Jaakko on taiteillut laserilla paitsi laivarakenteita myös kellon.

Neljä vuotta sitten sauvolaisessa Metalliasennus Huuhka Oy:ssä jouduttiin pohtimaan, onko Huuhkan tarina päättymässä. Liikevaihto oli pudonnut edellisen vuoden 11 miljoonasta eurosta 4,5 miljoonaan, eikä hyvältä näyttänyt.
– Se oli surkea tilanne, kuvailee yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Pertti Huuhka.
Tällä hetkellä tilanne on täysin toinen: viime vuonna liikevaihtoa oli runsas 16 miljoonaa euroa. Toisin sanoen yhtiön liikevaihto lähes nelinkertaistui muutamassa vuodessa.
– En olisi ikinä uskonut, että tilanne näin äkkiä muuttuu, Huuhka kommentoi.
Huuhka Oy pääsi nopeasti takaisin jaloilleen Turun telakan omistajanvaihdoksen vuoksi. Laiva-alan töitä on riittänyt Sauvoon saakka sen jälkeen, kun Meyerin konserni osti Turun telakan. Huuhkan tilauksista 90% tulee Turun telakalta.
Lue lisää 28.2.2017 lehdestä