”5G ja laajakaista ratkaisevat, jääkö kuntaan hyvät sote-palvelut”

1
– Sote-palveluita ei kannata betonoida nykyiseen palveluverkkoon, kommentoi ministeri Juha Rehula Paimiossa maanantaina. Paimion valtuuston puheenjohtaja Reijo Hallisto (kesk.) koki Paimion tehneen tähän mennessä hyviä sote-päätöksiä.

Varsinais-Suomen kuntien luottamusmiesjohto ja sote-henkilöstö kokoontuivat eilen maanantaina Paimion kaupungintalolle keskustelemaan sosiaali- ja terveysministeriön johdon kanssa tulevasta sote- ja maakuntauudistuksesta.

Sekä Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.), alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti että Varsinais-Suomen maakuntauudistuksesta vastaava muutosjohtaja Antti Parpo kritisoivat ajattelutapaa, jossa kunnat yrittävät pitää palveluverkon tulevaisuudessa mahdollisimman samanlaisena kuin nyt.

– Digitalisaatio etenee jo parissa vuodessa erittäin nopeasti. Viisi vuotta sitten ei olisi osattu ennustaa sitä, mikä on nyt mahdollista, Rehula kuvaili.

– 5G ja laajakaista ratkaisevat tulevaisuudessa sen, onko kunnassa hyvät sote-palvelut, miehet ynnäsivät. Lue lisää 7.3.2016 lehdestä

Antti Riikonen

Kyllä olis kiva jos paimiolaiset (lue tässä Preitilä ja Koskela) ymmärtäisivät vihdoin valokuituliittymän tarpeellisuuden. Uskon edelleen, että mobiilidatan palvelukyky tulee laahaamaan kasvavan datamäärän jäljessä.