“5G ja laajakaista ratkaisevat, jääkö kuntaan hyvät sote-palvelut”

1
– Sote-palveluita ei kannata betonoida nykyiseen palveluverkkoon, kommentoi ministeri Juha Rehula Paimiossa maanantaina. Paimion valtuuston puheenjohtaja Reijo Hallisto (kesk.) koki Paimion tehneen tähän mennessä hyviä sote-päätöksiä.

Varsinais-Suomen kuntien luottamusmiesjohto ja sote-henkilöstö kokoontuivat eilen maanantaina Paimion kaupungintalolle keskustelemaan sosiaali- ja terveysministeriön johdon kanssa tulevasta sote- ja maakuntauudistuksesta.

Sekä Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.), alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti että Varsinais-Suomen maakuntauudistuksesta vastaava muutosjohtaja Antti Parpo kritisoivat ajattelutapaa, jossa kunnat yrittävät pitää palveluverkon tulevaisuudessa mahdollisimman samanlaisena kuin nyt.

– Digitalisaatio etenee jo parissa vuodessa erittäin nopeasti. Viisi vuotta sitten ei olisi osattu ennustaa sitä, mikä on nyt mahdollista, Rehula kuvaili.

– 5G ja laajakaista ratkaisevat tulevaisuudessa sen, onko kunnassa hyvät sote-palvelut, miehet ynnäsivät. Lue lisää 7.3.2016 lehdestä

1 KOMMENTTI

  1. Kyllä olis kiva jos paimiolaiset (lue tässä Preitilä ja Koskela) ymmärtäisivät vihdoin valokuituliittymän tarpeellisuuden. Uskon edelleen, että mobiilidatan palvelukyky tulee laahaamaan kasvavan datamäärän jäljessä.

Kommenttien lisääminen on estetty.