Henri on vuoden ultrajuoksija

0

Ultrajuoksu.fi järjesti tammikuussa äänestyksen, jossa suomalaiset ultrajuoksijat saivat esittää näkemyksensä vuoden 2016 parhaista suomalaisista ultrajuoksijoista naisten ja miesten sarjassa. Paimiolainen Henri Ansio nimettiin miesten listan kärkeen. 31-vuotias, Finnish Marathon Runnersia edustava Ansio hallitsi viime vuonna suomalaisia polkujuoksukilpailuja voittaen Trail Tour Finland -sarjan näytöstyyliin.
Sen lisäksi hän oli lokakuussa juostussa trailrunningin MM-kilpailussa 15. ja vain neljä viikkoa myöhemmin 100 km maantiejuoksun MM-kilpailussa sijalla 16  ajalla 6.46.16, joka alitti Anssi Raittilan nimissä olleen entisen 100 km Suomen ennätyksen noin kymmenellä minuutilla. Lisäksi Ansio sijoittui SM-maratonilla neljänneksi 2.28-ajalla ja juoksi Kalevan Kisojen 10 000 metrillä.