Jääsaaga Kalevala Kupittaalla

0

Kaarinan Taitoluistelijat esittää Elias Lönnrothin suomalais-karjalaisiin kansanrunoihin perustuvan Kalevelan torstaina 30.3. kello 18 Marli Areenan jäällä. Koko perheen Jääsaaga Kalevala vie katsojat kansalliseepoksemme kertomuksiin muodostelmajoukkueiden esitysten ja tarinallisen kerronnan kautta.
Jääsaagassa koetaan niin luomismyytti kuin sammon taontakin. Sankarihahmoina jäällä nähdään muun muassa Väinämöinen, Joukahainen ja Aino.
Jääsaagassa nähdään tämän vuoden muodostelmaluistelun SM-pronssijoukkueen vahvaa tulkintaa ja teknisesti taidokasta luistelua yhdessä muiden Kaarinan Taitoluistelijoiden joukkueiden kanssa. Kalevalaa tulkitsee yhteensä noin 160 luistelijaa, iältään 3 – 20 vuotta. Kalevala Jääsaaga on yksi Suomi 100 -vuoden ainutlaatuisimmista tapahtumista Varsinais-Suomessa. Tapahtumaa tukee Turun kaupunki ja Suomen itsenäisyyden juhlavuoden yhteisöavustus, ja se on osa virallista Suomi 100-juhlavuoden ohjelmaa.

Dream Edges ryhmässä takarivissä vasemmalta Saarastiina Nurmela, Kerttu Sillanpää, Pauliina Lehtonen, Janda Tuominen ja Viivi Rannikko. Keskirivissä vasemmalta Anni Moisio, Ilona Mäki, Charlotta Demasör, Simoeemil Nurmela, Matilda Paananen, Karoliina Koskinen. Eturivissä vasemmalta Roosa Kuiko, Alisa Peltonen, Ida Wester, Anni Virta ja Olivia Rannikko. Kuva: Ville Vairinen