Paimiossa ja Sauvossa joutuu joka vuosi maatiloja ulosottoon

0
Taina Wirberg ja Maria Peippo ovat olleet Peimarissa maaseutuasiamiehinä kolmisenkymmentä vuotta. He kertovat, että Paimiossa ja Sauvossa joutuu joka vuosi maatiloja ulosottoon. Määrä on kasvanut huomattavasti viime vuosina.

Suomalaisten maanviljelijöiden tilanne on huonontunut rajusti parin viimeisen vuoden aikana. Maatilat ovat taloudellisesti hyvin ahtaalla, ja syöksykierrettä vauhdittavat stressi ja uupumus.

Valtakunnallinen tendenssi näkyy ikävän hyvin Varsinais-Suomessa ja esimerkiksi Paimiossa ja Sauvossa. Paikalliset maatilat ovat selvästi syvemmissä ongelmissa kuin 1990-luvun laman aikana.
Merkittävin syyllinen on huono kannattavuus, joka johtuu maataloustuottajien myyntituotteen, ruuan hinnan laskemisesta. Kannattavuusongelmien vuoksi maataloustuottajat ovat yhä riippuvaisempia EU-tuista, mutta ne syventävät ja aiheuttavat itsessään kriisejä. Lue lisää 21.3.2017 lehdestä