Sampo-poliisikoira löysi kylmettyneen miehen Paimiossa

0

Poliisikoira löysi kateissa olleen muistisairaan miehen Paimiossa torstai-iltana. Poliisille ilmoitettiin iltakahdeksan aikaan, että 71-vuotias mies oli lähtenyt kävelylle ja viipyi poissa jo neljättä tuntia.

Poliisipartio lähti etsimään miestä Sampo-koiran kanssa. Vanhuksen taskussa ollut gps-seurantalaite paikansi miehen metsään, jonne partio suuntasi.

Lounais-Suomen poliisin facebook-sivuilla kerrotaan, että mies löytyi tunnin etsintöjen jälkeen vaikeakulkuisesta ryteiköstä. Hän oli pahoin kylmettynyt mutta tajuissaan. Koska mies ei enää kyennyt liikkumaan, poliisit taluttivat ja kantoivat hänet parinsadan metrin matkan läheiselle tielle. Mies kuljetettiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Lounais-Suomen poliisi kertoi tapauksesta perjantaina facebook-sivullaan. Ylikonstaapeli Teemu Äikäs kirjoitti tapahtumista kuvauksen Sampo-koiran näkökulmasta ja päivitys alkoi levitä perjantaina netissä huimaa vauhtia.