Työttömien palvelut palaavat elokuussa Paimioon

0
Apilaa remontoidaan paikallisen TE-työn mahdollistamiseksi. – Meillä on ollut toimistohuoneista ja neuvottelutilasta iso pula, kertoo Johannes Joutsenlahti.

Työvoimapalvelut katosivat Paimiosta Turkuun marraskuussa 2014, mutta ne ovat tänä vuonna palaamassa takaisin. Paimio pysyttelee mukana kokeiluhankkeessa, jossa TE-palveluista tehdään jälleen paikallisia.
Valtion rahoittamaan kokeiluun aikoi alun perin 11 Turun seudun kuntaa. Jäljellä on enää neljä: Paimio, Turku, Raisio ja Naantali.
Mikäli viimeisimmät valtiovallan asettamat päivämäärät pitävät paikkansa, kokeilu käynnistyy elokuussa.
Kaupungin vastuulle siirtyvät alle 25-vuotiaat työttömät sekä yli vuoden työtä vailla olleet.

Kokeiluun on palkattu kaupungin varoilla vajaaksi kahdeksi vuodeksi sosiaaliohjaaja Satu Rautias-Barnett, joka työskentelee toimintakeskus Apilassa. Lisäksi Apilan tehdashalliin remontoidaan uusia työtiloja.

Kokeiluhankkeella valmistaudutaan tulevaan maakuntauudistukseen. TE-toimistot lakkautetaan tammikuussa 2019 ja TE-palvelut siirtyvät maakunnille. Asia on jäänyt sosiaali- ja terveysalan uudistuksen varjoon. Lue lisää 28.3.2017 lehdestä