Ennakkoäänestys näyttää vaisulta

0

PAIMIO, SAUVO, KAARINA   Maanantaina kello 14 aikaan Paimiossa oli ennakkoäänestänyt 16,7 prosenttia äänioikeutetuista, Sauvossa 18,7 ja Kaarinassa 15,5 prosenttia. Näyttää uhkaavasti siltä, että äänestäminen on vaisumpaa kuin edellisissä kuntavaaleissa, sillä ennakkoäänestys päättyy jo tiistaina.
Äänestäjien määrä oli Paimiossa vasta vajaat 1400, kun kaikkien ennakkoäänestäjien määrä edellisellä kerralla oli yli 2000. Kirittäävää olisi siis yli 600 henkeä, että tavoitettaisiin reilun neljän vuoden takaiset lukemat.
Sauvossa uurnilla oli maanantai-iltapäivään mennessä käynyt nyt 452 ennakkoäänestäjää, kun heidän osuutensa edellisellä kerralla oli 686 ja Kaarinassa luku nyt oli maanantaina vasta hieman yli 3900, eli reilussa päivässä määrän pitäisi nousta yli 1500, että päästäisiin edellisten vaalien tuntumaan. Neljä vuotta sitten lokakuussa Kaarinassa ennakkoäänesti kaikkiaan 5446 henkeä.