Parantolaa esitetään hoivataloksi

0

Paimiossa on virinnyt ajatus Paimion Parantolan käytöstä hoivatoimintaan. Ensi viikolla valtuustoon menevä Esperi-sopimus on saamassa kapuloita rattaisiin, kun vanhainkotitoiminnan myynnin vastustajat ovat nostaneet esille sen, että Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin hallitseman Paimion parantolan mahdollisuuksia hoivatiloiksi ei ole tutkittu riittävästi. Vanhainkodin myynti Esperille eteni tällä viikolla hallituksesta yksimielisesti valtuustoon.

Parantolavaihtoehdon esille nostaja on valtuutettu Sari Murto, joka perää  keskustelua ennen Paimion muita ratkaisuja.

Murron mukaan vapaamuotoinen Parantolatyöryhmä on ollut yhteydessä VSSHP:n Hannu Laaksoseen ja muutosjohtaja Antti Parpoon, jotka molemmat ovat olleet erittäin kiinnostuneita Parantolan tutkimisesta hoivakäyttöön. Sairaanhoitopiirin Laaksonen päätti henkiökohtaisesti itse tulla Paimioon keskustelemaan aiheesta ja esittelemään tiloja. Tilaisuuden tarkoituksena on pohtia Parantolan uusiokäyttöä mahdollisena vainhainkotina ja siksi Laaksonen toivoo kysymyksiä aiheesta. Tilaisuus alkaa maanantaina 24.4. klo 14.30 Parantolan ala-aulasta.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.