Piikkiössä ja Paimiossa liikkunut susi lopetettiin – hyökkäsi Paimiossa kohti autoa

0

Poliisi on lopettanut loukkaantuneen suden, jonka on nähty liikkuvan ainakin Paimiossa ja Piikkiössä. Lopetuksesta poliisi päätti eläimen lopettamisesta yhteistyössä Riistakeskuksen kanssa turvallisuus- ja eläinsuojelullisista syistä.

Poliisi sekä paikalliset riistanhoitoyhdistykset ovat maalis-huhtikuussa saaneet useita ilmoituksia ihmisasutuksen tuntumassa liikkuvasta sudesta Piikkiössä ja Kemiönsaaressa. Useissa ilmoituksista suden kerrotaan liikkuneen ontumalla.

Maalis-huhtikuun aikana havaintoja on kyseiseltä alueelta ilmoitettu ja rekisteröity yhteensä yli 20 kappaletta. Keskiviikkoiltana susi oli ilmoituksen mukaan hyökännyt kohti kohdalleen hidastanutta autoa Paimion Husossa.

Viimeisin pihahavainto sudesta saatiin pääsiäisviikonloppuna Piikkiössä.

Poliisin mukaan kyse on todennäköisesti ollut nuoresta susiyksilöstä, joka joutui maaliskuussa Perniössä auton törmäämäksi. Susi oli poistunut takaraajansa loukanneena metsään. Ilmeisesti eläin ei tämän jälkeen ole pystynyt pysymään laumassaan ja hankkimaan ravintoaan lajille tyypilliseen tapaan, ja se on helpomman ravinnon toivossa joutunut hakeutumaan ihmisasutuksen piiriin.

 

Susi lähtee tutkittavaksi Eviran Oulun yksikköön, jossa se tutkitaan raivotaudin poissulkemiseksi.