Pikkulinnut odottavat hartaasti lämpöä

0
Pekka Salmi kuvasi västäräkin tiistaina omalla takapihallaan Paimiossa. Västäräkki ei syö siemeniä, mutta sille kelpaavat talimakkarasta putoilleet talinmuruset.

Lintukevät alkoi normaalisti helmikuun puolivälissä, mutta muutto pysähtyi ja ensimmäiset tulijat joutuivat toteamaan kevään päättäneen viivästyä. Suurin osa tulijoistamme on pysähtynyt eteläiseen Suomeen, ja monet ovat jättäneet Suomenlahden ylityksen odottaen ilmavirtojen kääntymistä, kertoo paimiolaisille tuttu ”lintumies” Petri Laine.

Vaikka kevät onkin päättänyt hidastella, on muutamia valopilkkuja ilmaantunut aktiiviharrastajien iloksi. Pääsiäisenä Sauvon Korpelantien varrelle ilmaantui kaksi juhlapukuista mandariinisorsakoirasta.  Pääsiäisen jälkeen Kaarinan Kuusistonlahdelta löydettiin Peimarin alueen historian toinen mustanmerenlokki.

Turun Lintutieteellinen yhdistys r.y. järjestää tänäkin keväänä opastustapahtumia, joista löytyy lisäinformaatiota yhdistyksen Internet-sivuilta.

Lue lisää 28.4.2017 lehdestä