Puolet uusia Sauvossa, vain viisi naista läpi

0

Sauvon vaalituloksessa on paljon pureksittavaa. Keskustan ja SDP:n kannatuksen murentuminen valui kannatukseksi Vihreille ja Vasemmistoliitolle sekä jossain määrin ehkä myös Kokoomukselle.

Valtuustoon nousi peräti kymmenen uutta valtuutettua, mutta valtuustossa on edelleen vain pieni naisten osuus, vain viisi naista. Valtuuston keski-ikä on 48 vuotta.

Vaikka naisia meni läpi vain muutamia, he kuitenkin miehittivät kärjen henkilökohtaisissa äänimäärissä. Greta Rossi oli Sauvon äänikuningatar 88 äänellä. Satu Simelius oli kakkonen 84 äänellä ja Mari Kesälä kolmonen 72 äänellä. Kansanedustaja Esko Kiviranta jäi naisten jälkeen neljänneksi 70 äänellä.

Hyviä henkilökohtaisia äänimääriä saivat mm.  vasemmiston veturi Marko Pekkarinen (65), kokoomuksen konkari Erkki Paaskunta (64) ja sitoutumattomana keskustan riveistä uudeksi valtuutetuksi noussut Pertti Huuhka (56).