Sauvo-Karunalla kohtalon hetket

0

Sauvo-Karunan seurakunnan talous on kiristynyt niin vakavasti, että tilanne vaarantaa seurakunnan toiminnan. Tällä menolla seurakunnan kassavarat ovat loppumassa jo vuonna 2019.

Tuomiokapituli edellyttää, että seurakunnan on viipymättä ryhdyttävä toimenpiteisiin uhkaavan talouskriisin ratkaisemiseksi: seurakunnan tulee joko nostaa merkittävästi veroprosenttiaan tai aloittaa liitosneuvottelut. Seurakunnan tulee ilmoittaa jo tulevan kesäkuun loppuun mennessä, miten se aikoo ratkaista ongelmansa.

Kirkkoherra Kalle Elonheimo ei pidä veroprosentin nostamista realistisena. Jos Sauvo-Karuna haluaa  säilyttää täydellisen itsenäisyyden, se merkitsisi Elonheimon mukaan toiminnan voimakasta supistamista.  Toisena vaihtoehtona on kirkollisen työn jatkuminen osana isompaa seurakuntataloutta.

 

Lue lisää 28.4.2017

Portit kiinni? Jos Sauvo-Karunan seurakunta pitää kiinni itsenäisyydestään, se merkitsee toiminnan supistamista.

 lehdestä