Simolin teki sen, äänivyöryllä

0

Paimion kunnanvaltuuston suurin ryhmä on Kokoomus 26,2 prosentin ääniosuudella. Sillä tulee uuteen valtuustoon 9 paikkaa. Kakkosena  on Keskusta 23,9 % ja kolmantena SDP 21,5 prosentin kannatuksella. Nämä ryhmät saavat valtuustoon molemmat kahdeksan paikkaa.

Vasemmistoliitto on kuitenkin vaalien ehdoton voittaja Paimiossa, se kasvatti kannatustaan edellisistä kuntavaaleista lähes viisi prosenttia, ja kokosi kaikista äänistä 11 prosentin siivun.Vasemmistoliitto tuplasi paikkalukunsa ja saa neljä paikkaa, Vihreätkin kolme. Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaiset pitivät paikkalukunsa, mutta hävisivät kannatuksessa.

Valtuusto uusiutui reippaasti, sillä puolet tulevasta valtuustosta on uusia valtuutettuja. Äänivyöryllä läpi meni Anton Simolin, joka sai 209 ääntä. Hänen perässään tulee joukko naisia: Marika Mulari (vihr) 150 ääntä, Sanna-Maija Ansio (kok) ja Anu Klemola ( vas) 125 äänen voimin, ja kolmantena demareiden Sari Murto 123 ääntä.

Muutenkin valtuustoon nousi uusia kasvoja kovilla äänimäärillä: Hanna Mäkinen (vas.) 117 ääntä, Markus Kaarlela ( kok) 109, ja Minna Nuotio (vihr) 115 ääntä.

Anton Simolin oli ennakoidusti Paimion äänikuningas.