Veteraanipäivä välittää kiitokset

0

Arvostus veteraanien ja lottien työtä kohtaan konkretisoitui torstaina vietetyssä Kansallisen Veteraanipäivän juhlassa. Puheenvuoroissa nousivat esiin se, miten paimiolaisesta sotatiestä ja kotirintamasta ollaan syksyllä julkaisemassa sotaveteraaneille omistettu Siellä jossain – täällä kotona -kirja sekä myös se, miten veteraanien työn arvo nousee esiin epävakaassa maailmanajassa kerta toisensa jälkeen.
– Mielessä ovat kiitollisuus ja nöyryys, meillä sodanjälkeisillä sukupolvilla on ollut onni syntyä turvalliseen, vakaaseen ja hyvinvoivaan ympäristöön ja voimme vain toivoa, että näin saamme maailmalta kuuluvista huonoista uutisista huolimatta elää jatkossakin, totesi sydämellisessä tervehdyksessään veteraanijuhlan yleisölle puhunut kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Reijo Hallisto.
Siellä jossain- täällä kotona -teoksen taustoja ja syntyä selvitti kirjatyöryhmän puheenjohtaja Henrik Carlstedt. Hän kertoi, että arviolta 450 -sivuinen teos painetaan kesällä ja julkistetaan 29.9
Juhlaa väritti veteraaneille neulottujen villasukkien luovutus.

Kirjatyötä esitteli Henrik Carlstedt.

Lue lisää 28.4.2017 lehdestä