Lintujen bongaus taas

0

BirdLife Suomi järjestää 10.–11. kesäkuuta jo viidennen kerran pönttöbongaus-tapahtuman, jossa tarkkaillaan linnunpöntöissä pesiviä lintuja. Tapahtuman tavoitteena on kerätä tietoa pönttölinnuista ja niiden pesinnästä sekä lisätä kiinnostusta lähiympäristön lintujen seurantaan. Osallistujia pyydetään kertomaan, paljonko ja millaisia linnunpönttöjä tarkkailupaikalla on, sekä mitä lajeja pöntöissä pesii tai on tänä vuonna pesinyt.
Havainnot pönttölinnuista voi ilmoittaa osoitteessa www.ponttobongaus.fi tai postikortilla 18. kesäkuuta mennessä. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Pönttöbongauksen tulokset päivittyvät tapahtuman aikana BirdLife Suomen sivuille.
Pönttöbongaukseen osallistuu vuosittain noin 5 000 ihmistä noin 3 500 paikalla, ja tapahtumaan ilmoitetaan noin 35 000 pöntön tiedot.
Havainnot ilmoitetaan BirdLifelle verkkolomakkeella osoitteesta www.ponttobongaus.fi tai postikortilla osoitteella BirdLife Suomi / Pönttöbongaus, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki.