Piikkiöläinen tanssikoulu täytti vuosia

0

– Tanssi on minulle elämäntapa. Kaikki pyörii sen ympärillä. Olisi tyhjiö, jos sitä ei olisi, Katri Kärpijoki-Elonen pohtii.
Hänen perustamansa 20-vuotias Tanssistudio Point järjestää tanssin perusopetusta Mynämäellä, Piikkiössä sekä Sauvossa.
– Olen alun perin lietolainen. Tanssin lapsuudesta asti ja opiskelin tanssinopettajaksi Turussa. Sen aikainen työtilanne johti siihen, että ainoa tapa työllistyä oli pistää oma yritys pystyyn. Ensimmäinen toimipisteeni oli Mynämäellä ja Piikkiön studiosta tuli sille luonnollinen jatkumo.
Tanssikoulujen perustaminen pienemmille paikkakunnille syntyi tarpeesta.
– Asuin itse lapsena Liedossa ja kuljin Turkuun tanssitunneille. Ajatus siitä, että tasokasta tanssinopetusta olisi tarjolla pienilläkin paikkakunnilla, sai minut perustamaan kouluja sinne. Jotta vanhempien ei aina tarvitsisi kuskata lapsia harrastuksiin.
Toiminta Piikkiössä alkoi aluksi yhtenäiskoulun tiloissa yhtenä iltana viikossa. Tanssikoulu viihtyi siellä lähes kaksi vuotta, kunnes se siirtyi Fingeroosin maalaamon takana olleeseen ”vilin majaan”. Viikkotunnit kasvoivat kahteen päivään viikossa. Jonkin ajan kuluttua kirjaston yläkerrasta löytyi uusi tila tanssikoululle. Viisi vuotta sitten tanssikoulu löysi kuitenkin nykyisen paikkansa tien toiselta puolelta.
– Nyt tunteja on viitenä iltana viikossa yhdessä tanssisalissa, Kärpijoki-Elonen kertoo.
Nilkan ojennuksesta nimensä saanut tanssistudio Point tarjoaa opetusta laajalle ikäskaalalle. Nuorimmat tanssijat ovat 1-3-vuotiaita ja vanhimmat yli 60-vuotiaita leidejä. Suurin osa on kuitenkin kouluikäisiä tanssijoita.
– Tarjoamme lastentanssia, balettia, show jazzia, uutuutena poikien break dancea, hiphoppia, nykytanssia, leiditanssia ja äijäjumppaa. Opettajia on yhteensä neljä eri toimipisteissä. Lisäksi Sauvossa tanssitaan latino showta ja tanssi mixiä alle kouluikäisille.

Lasten kuuluu liikkua
Katri Kärpijoki-Elonen toivoo, että tulevaisuudessa hänen tanssikoulunsa kasvaa ja saa lisää tanssijoita.
– Kynnys tanssitunneille lähtemiseen on matalampi. On tosin havaittavissa edelleen, että luullaan, että vain tietyn kokoinen ja ikäinen voi tanssia.
Myös lasten liikkumattomuus huolestuttaa.
– Liikkumattomuus näkyy lapsissa ja jopa hyvinkin pienissä. Vanhemmat ovat varovaisia alle kouluikäisten kanssa. Pelätään että he loukkaavat ja vaatteet likaantuvat. Kolhut kuitenkin kuuluvat elämään. Osassa lapsissa arkuus näkyy, ja hyppiminen ja juokseminenkin voi olla hankalaa. On turha olla ylisuojeleva, kun lapsilla liike tulee luonnostaan, Kärpijoki-Elonen kannustaa.

Lue lisää 30.5.2017 lehdestä