Piikkiön seurakunta aiotaan liittää Kaarinaan

0
Yksi piikkiöläisen identiteetin tärkeimmistä kulmakivistä, oma seurakunta, uhataan menettää.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin asettama kehittämiskonsultti Sami Lahtiluoma esittää Turkuun ja Kaarinaan neljän suomenkielisen seurakunnan mallia, jossa seurakuntia olisivat Kaarinan seurakunta, Maarian seurakunta, Meri-Turun seurakunta ja Turun tuomiokirkkoseurakunta.

Piikkiön seurakunta lakkautetaan ja liitetään Kaarinan seurakuntaan. Seurakuntajaon uudistus aiotaan toteuttaa niin, että Kaarinan seurakunnan kirkkoherranviran haltija jatkaa laajentuvan Kaarinan seurakunnan kirkkoherrana.
Uusi seurakuntajako astuisi voimaan 1.1.2019 alkaen. Tällöin marraskuussa 2018 toteutettavat seurakuntavaalit toimitettaisiin uuden seurakuntajaon mukaisesti.
Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli käsittelee selvitysmiehen raporttia toukokuussa tuomiokapitulin istunnossa. Seuraavaksi tuomiokapituli tekee esityksen seurakuntajaon muuttamisesta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän seurakunnille ja yhteiselle kirkkovaltuustolle. Seurakuntien lausuntojen ja tuomiokapitulin esityksen pohjalta kirkkohallitus päättää seurakuntajaon muuttamisesta.

Lue lisää 9.5.2017 lehdestä