Ehdotus: Föli ei laajenisi Paimioon vielä

0

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 7.6.  Kokouksen esityslistalla on  Föli-alueen laajentaminen, ja päätösesitys tyly Paimiolle. Näillä näkymin Fölin toiminta-alue ei laajenisi vielä, vaan aikaisintaan keskustelu käynnistyisi 2019.
Paimio, Parainen, Masku, Nousiainen ja Mynämäki ovat kaikki ilmoittaneet kiinnostuksensa liittyä Föliin. Asiasta on käyty kuntien kanssa neuvotteluja ja asiaa on käsitelty myös Föli-alueen kuntajohtajien tapaamisessa.
Lautakunnalle ehdotetaan kuitenkin, että Föli-aluetta ei tällä hetkellä ruveta laajentamaan. Laajentuminen edellyttäisi myös uutta laskentamallia siitä, miten kustannukset jaettaisiin kuntien kesken kuntarajat ylittävän liikenteen osalta. Myöskään tulevan maakuntauudistuksen vaikutuksista joukkoliikenteen järjestämiseen ei ole riittävästi tietoa.
Päätösehdotuksen mukaan laajentumisasiaan voidaan palata vuonna 2019, jos kunnat vielä tällöin ovat kiinnostuneita liittymisestä.