Katso video: Rosvo-Roope vaihtaa naista ja satamaa

0

Musiikkinäytelmä Rosvo-Roope saa ensi-iltansa Paimion kesäteatterissa perjantaina. Museomäen perinteikkäässä miljöössä päähenkilö vaihtaa satamaa Ahvenanmaalta aina Viron maalle saakka. Samalla vaihtuvat myös naiset kainalossa.

Tarina kertoo, miten Robert joutuu pettymään rakkaudessa ja jättää sen seurauksena kotimaansa ja ryhtyy merirosvoksi. Roopen elämässä vaihtelevat satamat, vihollislaivat ja tietysti naiset. Pysyvämpää parisuhdetta tarjoaa näytelmän subrettipari Vekarus ja Sofia, joiden rakkaus kimpoilee milloin laivan kannella, milloin satamien ilotaloissa.
– Vaikka näytelmä sijoittuu menneeseen, istuu se hyvin tähän päivään. On rakkautta, mustasukkaisuutta ja pettymyksiä, kun elämä vie väärin, kertoo ohjaaja Eija-Irmeli Lahti.

Rosvo-Roopen pääosassa nähdään Ville Kotamäki Paimion kesäteatterissa. Kuva: Juha Paju, TS.

Rosvo-Roopen nimiroolin tekee Ville Kotamäki, joka on ollut mukana Paimion kesäteatterissa jo yli kymmenen vuotta. Kotamäki on tehnyt erilaisia sankarirooleja ennenkin, mutta Roopen roolia varten on pitänyt harjoitella naistenmiehenä olemista.
– Vaimo kysyi yksi ilta treenein päätteeksi, että keitä kaikkia pussasit tänään. Piti oikein laskea, vitsailee Kotamäki.

Eija-Irmeli Lahti ohjaa Rosvo-Roope-näytelmän Paimion kesäteatteriin. Kuva: Juha Paju, TS.

Tänä kesänä koreografiat ovat poikkeuksellisen isossa osassa Paimion kesäteatterissa. Ohjaaja Eija-Irmeli Lahti on suunnitellut myös koreografian.
– Koreografian pitää liittyä kokonaisuuteen saumattomasti. Tanssi on musiikin ruumiillistuma, se tekee laulun todeksi, kuvailee Lahti.
Näytelmässä on runsaasti George de Godzinskyn musiikkia. Työryhmä on aloittanut musiikkitreenin jo reilu puoli vuotta sitten kapellimestari Outi Ollilan johdolla.
– Godzinskyn musiikki on todella hienoa, mutta myös vaikeaa. Laulut eivät ole helpoimmasta päästä, kertoo Ollila.

Musiikkinäytelmän lippuja on varattu ennakkoon jo noin 3 000 kappaletta.
– Se, että lippuja on varattu ennen ensi-iltaa reilusti yli 40 prosenttia, on harrastajateatterille hyvä tulos, kertoo teatterisihteeri Merita Seppälä.
Rosvo-Roope on Eija-Irmeli Lahden kolmas ohjaus Paimion kesäteatterille. Lahti on aiemmin ohjannut näytelmät Myrskyluodon Maija (2011) ja Täällä Pohjantähden alla (2014).

 

Paimion kesäteatteri: Rosvo-Roope

  • Missä Museonmäki, Paimio. Sähköyhtiöntie 198, Paimio
  • Milloin 30.6.–21.7. joka päivä klo 19 paitsi lauantaisin
  • Käsikirjoitus Jaakko Jaakonpoika alias Ilmari Unho
  • Musiikki George de Godzinsky
  • Ohjaus, näyttämökuva, koreografia Eija-Irmeli Lahti
  • Musiikin ohjaus ja sovitus Outi Ollila
  • Puvustus Taija Jokilehto
  • Maskeeraus Ida Aalto-Setälä