Mikko Leino perusti maastopyöriä vuokraavan yrityksen Paimioon – toimittaja pääsi kokeilemaan trendilajia

0

Paimiolainen Mikko Leino perusti puoli vuotta sitten maastopyörien vuokraukseen erikoistuneen Hektovelo-nimisen yrityksen. Sään lämmetessä ja kesän edetessä pyöriä vuokrataan yhä enemmän. Moni on halukas kokeilemaan tämän hetken trendilajia, mutta oma maastopyörä on kallis sijoitus.

Turun seudulla on vain kourallinen yrityksiä, jotka keskittyvät nimenomaan vuokraamaan maastopyöriä, eivät myymään niitä. Hektovelo on toistaiseki ainoa tämänkaltainen yritys Paimiossa.

– Talvella oli aika hiljaista, mutta kevättä kohden kysyntä on kasvanut pikkuhiljaa. Nyt pyöriä vuokrataan viikoittain, Leino kertoo.

Hektovelo omistaa tällä hetkellä seitsemän pyörää, joista yksi on pienempi ja tarkoitettu lapsille. Pyöristä neljä on fat bikeja, eli niissä on paljon tavallista paksummat renkaat.

Myös Kunnallislehden toimittaja – jolle pyöräily merkitsee ensisijaisesti kaupunkiajoa mummopyörällä – pääsi maastoon testaamaan fat bikea eli “läskipyörää”.

Maastopyörä rullasi juurakoiden ja kivikoiden yli yllättävän kevyesti. Siitä huolimatta kyyti oli paikoitellen melkoista höykytystä. Aloittelija kuitenkin selvisi lenkistä kunnialla.

Hektovelo-yrityksen Mikko Leino on intohimoinen maastopyöräilijä.

Lue lisää 9.6.2017 lehdestä