Paimio ei päässyt Fölin kyytiin

0

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta ei laajentanut Föli-aluetta. Sen piirin ulkopuolelle jäävät edelleen Paimion lisäksi Parainen, Masku, Nousiainen ja Mynämäki.
– Lautakunnassa päätettiin yksimielisesti, ettei toistaiseksi oteta uusia kuntia mukaan Föliin. Vuoden 2019 loppupuolella voidaan tarvittaessa jatkaa keskusteluja, jos kunnat ovat edelleen kiinnostuneita lähtemään mukaan, joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte kertoo.
Perusteluna kieltäytymiselle oli Korten mukaan valtakunnan epäselvä lakitilanne, sekä se, ettei nykyisen Föli-alueen kustannusjakomalli tue laajentumista isommille alueille.
– Jos Paimio olisi mukana Fölissä, pitäisi sen satsata rahallisesti vielä nykyistä enemmän.
Paimion kaupunginjohtaja Jari Jussinmäen mukaan liittymishaaveiden kariuduttua Paimio jatkaa Fölin, ELY-keskuksen ja kaupungin muodostamalla liikennöintisopimuksella joukkoliikennepalvelujaan.
– Liikenne kilpailutettiin, ja sopimuskauden jakso on päättymässä ensi kesänä, jonka jälkeen jatketaan optiolla kesään 2019 saakka. Sopimus merkitsi selvää vuorotarjonnan lisäämistä Paimio-Turku välille ja suoria linjoja moottoritietä pitkin.
Jussinmäki näkee, että ratkaisu on tyydyttänyt matkustajia.
– Paimion matkustajamäärät ovat kasvaneet merkittävästi. Nyt liikennöinti vastaa tarpeeseen.
Jos Paimio liittyisi myöhemmin Föliin, kokee Jussinmäki, ettei se toisi aikatauluihin enää välttämättä suuria muutoksia.
– Paimion pitää harkita tilanne myöhemmin uudelleen vuoden 2019 osalta.

Lue lisää 9.6.2017 lehdestä