Pönttölinnut tehotarkkailussa

0

Tulevana viikonloppuna 10.–11.6. kuka tahansa voi osallistua Pönttöbongaukseen. Viidettä kertaa järjestettävän tapahtuman tavoitteena on kerätä tietoa pönttölinnuista ja niiden pesinnästä sekä lisätä kiinnostusta lähiympäristön lintujen seurantaan. Osallistujilta kysytään, mitä linnunpönttöjä omalla pihalla tai muulla tarkkailupaikalla on sekä mitä lajeja pöntöissä pesii tai on tänä vuonna pesinyt. BirdLife Suomi odottaa havaintojen kertovan myös pesinnän ajoittumisesta eri puolilla maata. Toukokuussa vallinneen viileän sään vuoksi monen lajin pesinnän odotetaan alkaneen tavanomaista myöhemmin. Pönttölintuja on tarkkailtava lintuja häiritsemättä, eikä pönttöihin pidä kurkkia.

Havainnot pönttölinnuista voi ilmoittaa osoitteessa www.ponttobongaus.fi tai postikortilla. Osallistujien kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja. Pönttöbongauksen tulokset päivittyvät tapahtuman aikana BirdLife Suomen sivuille. Viime vuonna pönttölinnuista saatiin havaintoja lähes 3 900 paikalta ja yhteensä ilmoitettiin yli 35 000 pöntön tiedot.