Sauvo haluaa turvata bussikyydit

0

Sauvon valtuusto on hyväksynyt uudet kolmen vuoden sopimukset, joilla kunta ja Ely-keskus varautuvat turvaamaan joukkoliikenteen yhteyksien säilymisen Kemiö- Sauvo- Turku -akselilla myös ensi vuodesta lähtien, sillä yhteysvälin nykyiset liikennöintisopimukset ja -luvat ovat päättymässä kuluvan vuoden lopussa. Ongelmana on, että pelkillä asiakasmaksuilla vuoroja ei kannata ajaa, joten rahaa tarvitaan paitsi kunnilta myös Elyltä. Sauvossa operoivat tällä hetkellä mm. Vainion Liikenne Oy ja J&M Launokorpi Oy. Ely-keskus esitti joukkoliikennepalvelujen hankintaa 1.1.2018 alkaen siten, että vuorot ovat lähtökohtaisesti vastaavat kuin nykyiset. Muutamia vuorolisäyksiä on tehty vuorovälin tasaamiseksi ja kuntien aloitteesta Turun iltayhteyden parantamiseksi. Kokonaisuus on koottu itsenäiseksi neljän auton autokierroksi, kesällä autoja tarvitaan kolme.  Liikenteenharjoittajat saavat pitää asiakkailta kertyvät lipputulot ja saa sen lisäksi ELY:n ja kuntien maksaman kuukausittaisen liikennöintikorvauksen.